Algemeen reglement Rock Zottegem

Tickets

Tickets worden noch terugbetaald, noch omgewisseld. Ook niet bij gewijzigd programma. Tickets mogen niet gebruikt worden voor commerciële of promotionele doeleinden.

Verboden voorwerpen

Op het festivalterrein zijn volgende zaken verboden: flessen (zowel glas als plastic), blikjes, scherpe of gevaarlijke voorwerpen, wapens, alcoholische dranken, laserpennen, bandopnemers, professionele camera’s, flesjes parfum en deodorant

Wel toegelaten zijn geleidehonden voor mensen met een visuele handicap, boterhammen, inschuifbare paraplu’s zonder pin (géén parasols), plastiek en dekens om op te zitten/liggen en zonnecrème.

Veiligheidsmaatregelen: controle aan ingang

Bij het betreden van het terrein kan je rechtmatig afgetast worden. Bij weigering wordt de toegang tot het terrein verboden.

Brandstichting

Het verbranden van papier of afval is ten strengste verboden op het festivalterrein. Je brengt er niet alleen jezelf maar ook de andere festivalgangers mee in gevaar.

Reclame voeren is verboden

Op en rond het festivalterrein (ook op de camping en de openbare weg) is het ten strengste verboden flyers of ander promotioneel materiaal te verdelen. Voor andere festivals voorzien wij wel affichage borden. Aanvragen tot promotie dienen vooraf aangevraagd te worden via de contactpagina van Rock Zottegem. Na goedkeuring zijn zij zelf verantwoordelijk voor het vooraf ophangen van de affiches.

Drug gebruik & verboden wapens

Wanneer bezoekers gevat worden met drugs of verboden wapens, zal de politie verwittigd worden die een proces-verbaal zal opstellen. De boete zal onmiddellijk moeten betaald worden, de security zal het toegangsbandje afnemen en de toegang tot het festival-en kampeerweide ontzeggen.

Lockers

Aan de ingang van ROCK ZOTTEGEM kan je al je spullen kwijt in onze lockers. Je kan er bijvoorbeeld ook je gsm opladen. Wil je vooraf een locker boeken om zeker te zijn van je plaats? Dat kan via volgende link:

Reserveer uw locker nu viahttp://www.mobilelocker.eu/nl/reservatiesrockzottegem

Camping

Informatie volgt

Route beschrijving

Ligging aan de Bevegemse Vijvers

Het festivalterrein van Rock Zottegem ligt in het landelijke Zottegem – de Poort van de Vlaamse Ardennen – en grenst aan het zwembad en de stedelijke sport- en fuifzaal (De Bevegemse Vijvers).

GPS: Kastanjelaan – Zottegem

Parkings

Volg de pijlen om de hoofdparkings te bereiken:

Parking A:
de stationsparking (Lyceumstraat)
Parking B: de parking van het OCMW (Deinsbekestraat)

Er is ruime en gratis parkeergelegenheid.

Met de wagen via E40: Oostende - Brussel

  • Neem afrit 17 Wetteren richting Zottegem (N42).
  • Rij de zes volgende kruispunten met lichten voorbij en sla daarna aan het rondpunt rechts af (Langestraat).
  • Volg deze straat tot aan de stationsparking (Lyceumstraat) en de parking van het OCMW (Deinsbekestraat).

Met de wagen via E40: Brussel - Oostende

  • Neem afrit Erpe-Mere/Zottegem richting Zottegem.
  • Na +/- 10 km komt u aan een groot kruispunt ‘De Vos’ in Oombergen. Neem hier links (Europaweg of N42) richting Geraardsbergen.
  • Rij de twee volgende kruispunten met lichten voorbij en sla daarna het eerstvolgende kruispunt rechtsaf (Langestraat).
  • Volg deze straat tot aan de stationsparking (Lyceumstraat) en de parking van het OCMW (Deinsbekestraat).

Met de trein

Het NMBS-station van Zottegem bevindt zich op 15 min. wandelafstand van het festivalterrein. De NMBS legt geen extra treinen in. De normale uurregeling blijft dus behouden.

Met de fiets

Het festivalterrein is makkelijk bereikbaar met de fiets. Je kan je fiets kwijt vlakbij de ingang.

Toegankelijkheid

Samenwerking met VFG Oost-Vlaanderen vzw

Ook dit jaar slaan VFG en ROCK ZOTTEGEM de handen in elkaar, met de bedoeling de toegankelijkheid van het festival te optimaliseren. Op die manier kunnen mensen met een handicap ten volle mee genieten van het festival. Op de stand van VFG kunnen de festivalgangers terecht met alle mogelijke vragen over dienstverlening voor mensen met een beperking.

Toegankelijk terrein

Er is een rolstoelvriendelijke toegang tot de festivalweide. Vrijwilligers van VFG wijzen je er de weg. Vrijwilligers van VFG maken minder mobiele bezoekers wegwijs op het terrein.

Toegankelijk podium

In de festivaltent komt er opnieuw een aangepast en verhoogd podium voor rolstoelgebruikers of mensen die tijdelijk minder mobiel zijn (bijvoorbeeld mensen die op krukken lopen).

Aangepast toilet

Rock Zottegem zorgt voor een aangepast toilet.

Overige info

Apotheker

Op vrijdag- en zaterdagavond zal er een extra wachtdienst voorzien worden bij de apothekers in het kader van Rock Zottegem.

VFG

Ook mensen met een beperking kijken mee VFG en Rock Zottegem slaan opnieuw de handen in elkaar. Elk jaar werkt Rock Zottegem samen met VFG om mensen met een beperking in ideale omstandigheden te kunnen laten genieten van het festival.

Zo komt er in de festivaltent opnieuw een aangepast en verhoogd podium voor rolstoelgebruikers of mensen die bijv. op krukken lopen. VFG geeft ook gratis ADL-assistentie (bij toiletgebruik, bij het eten, drinken,…). Op de infostand van VFG kunnen de festivalgangers terecht met alle mogelijk vragen over dienstverlening naar mensen met een beperking toe. Rock Zottegem zorgt dan weer voor toegankelijke toiletten.

Er worden 10 parkeerplaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers, vlakbij de ingang van het festivalterrein.

Foto & Film opnames

Festivalgangers kunnen mogelijk gefilmd of gefotografeerd worden op of rond het Rock Zottegem terrein.

Verloren voorwerpen

Bent u iets verloren op het festival? Raadpleeg ons algemeen contactformulier

Begin niet te vroeg: -16 geen alcohol, -18 geen sterkedrank

Jongeren drinken beter geen alcohol. Ze zijn gevoeliger voor de effecten en kunnen er minder goed mee omgaan dan volwassenen. De wet van december 2009 die alcoholverkoop aan jongeren onder de zestien verbiedt, zet deze doelstelling kracht bij. Sinds 2011 sensibiliseert en informeert de nationale campagne ‘Begin niet te vroeg’ jongeren en hun ouders. Aan de verkoperszijde richtte de campagne zich voornamelijk tot de supermarkten en winkels waar jongeren vaak alcohol kopen. In 2014 werd de campagne uitgebreid naar de horecasector.