Algemeen reglement Rock Zottegem

Tickets

ROCK ZOTTEGEM 2024 wordt georganiseerd volgens de op dat moment geldende gezondheidsmaatregelen. Tickets worden noch geruild, noch terugbetaald bij het verstrengen of versoepelen van de door de overheid opgelegde gezondheidsmaatregelen. Ook niet bij gewijzigd programma. Tickets mogen niet gebruikt worden voor commerciële of promotionele doeleinden zonder toestemming van de organisatie.

Drankbonnen

Swipedrinks voor een snellere drankservice!

Goed nieuws voor alle bezoekers van Rock Zottegem! Dit jaar introduceren we terug ‘de’ digitale manier om drankbonnen aan te kopen en drankjes af te halen: “Swipedrinks”. Met deze handige app kun je eenvoudig en snel je drankbonnen aankopen, direct vanaf je smartphone.
Hoe werkt het? Eenvoudig! Download de Swipedrinks-app, koop je bonnen, en scan aan de bar om je drankjes te halen. Geen lange rijen meer aan de kassa en meer tijd om te genieten van het festival!

Bereid je voor op een soepelere, snellere en modernere ervaring bij Rock Zottegem.
Proost op een geweldige tijd met minder wachten en meer feesten!

Opgelet: aangezien we elk jaar met een ander drankticketsysteem werken zijn de drankbonnen van de vorige edities niet meer geldig

Verboden voorwerpen

Op het festivalterrein zijn volgende zaken verboden: flessen (zowel glas als plastic), blikjes, scherpe of gevaarlijke voorwerpen, wapens, alcoholische dranken, laserpennen, bandopnemers, professionele camera’s, flesjes parfum en deodorant.

Wel toegelaten zijn geleidehonden voor mensen met een visuele handicap, boterhammen, inschuifbare paraplu’s zonder pin (géén parasols), plastiek en dekens om op te zitten/liggen en zonnecrème.

Veiligheidsmaatregelen: controle aan ingang

Bij het betreden van het terrein kan je rechtmatig afgetast worden. Bij weigering wordt de toegang tot het terrein verboden.

Brandstichting

Het verbranden van papier of afval is ten strengste verboden op het festivalterrein. Je brengt er niet alleen jezelf maar ook de andere festivalgangers mee in gevaar.

Reclame voeren is verboden

Op en rond het festivalterrein (ook op de camping en de openbare weg) is het niet toegelaten flyers of ander promotioneel materiaal te verdelen. Voor andere festivals voorzien wij wel affichageborden. Aanvragen tot promotie dienen vooraf aangevraagd en goedgekeurd te worden via de contactpagina van Rock Zottegem.

Druggebruik & verboden wapens

Wanneer bezoekers gevat worden met drugs of verboden wapens, zal de politie verwittigd worden die een proces-verbaal zal opstellen. De security zal het toegangsbandje afnemen en de toegang tot het festival-en kampeerweide ontzeggen.

Algemeen reglement Rock Zottegem

Camping

Openingstijden

VAN:  vrijdag 12 juli 2024 – 14u
TOT:   zondag 14 juli 2024 – 12u

Afvalbeheer

We vragen aan elke kampeerder om de camping proper te houden en vragen 5 euro waarborg (cash of elektronisch) aan elke bezoeker. In ruil daarvoor krijgt men een ‘Trashpass’ en vuilniszak. Bij het verlaten van de camping kan men bij het inruilen van de ‘Trashpass’ en vuilniszak de 5 euro waarborg terugkrijgen.

Catering

Er zal aan democratische tarieven catering kunnen afgehaald worden in de cateringzone. OPGELET: eigen BBQ is om veiligheidsredenen niet toegestaan!

De openingsuren van de keuken en bar worden aan de catering zone geafficheerd. Er kan betaald worden met Rock Zottegem-betaalmiddelen

Algemeen campingreglement

Dit campingreglement geldt als ‘huishoudelijk reglement’ op de festivalcamping van Rock Zottegem 2024. Eénieder die een campingticket koopt verklaart zich daardoor akkoord met onderstaand campingreglement.

De camping gaat open op vrijdag 12 juli 2024 om 14u00 en je dient het terrein te verlaten vóór zondag 14 juli 2024 om 12u00.

Als bezoeker kan je vooraf gefouilleerd worden. Je zal de toegang geweigerd worden indien je je hier niet aan onderwerpt, zonder recht op restitutie van enige gelden.

Alleen personen in het bezit van een geldig campingbandje worden toegelaten op de camping. De camping is niet toegelaten voor personen onder de 16 jaar, tenzij onder begeleiding van wettelijke vertegenwoordiger. Campingbezoekers moeten zich melden aan de kassa aan de ingang van het campingterrein waar a.d.h.v de identiteitskaart de leeftijd gecontroleerd kan worden.

Elke kampeerder is verplicht om bovenop de toegangsprijs 5 euro Trashpass te betalen (milieuborg). Deze borg krijg je terug als je een gevulde vuilniszak inlevert bij het Trashpoint. Je zal na het betalen van deze borg jouw vuilniszak ontvangen.

Als kampeerder kan je gebruik maken van volgende diensten: toiletten, douches, stromend water, elektriciteitspunt. Voor sommige diensten dien je bij te betalen. Er is geen stroomvoorziening voor de campingbezoekers aan de tenten.

Algemene regels caravan/campercamping

Er is een beperkte zone voor campers en caravans. Gebruikers dienen VOORAF te reserveren.
Om een aanvraag in te dienen, gebruik ons algemeen contactformulier op de contactpagina.

De plaatsen zijn beperkt en zijn te bereiken via de ingang aan de Kollegestraat. Per overnachter moet een regulier campingticket aangekocht worden.
Een caravan/camperplaats is maximum 18m² (6m bij 3m).Een tentje bijplaatsen mag zolang je de maximale toegewezen oppervlakte van 18m² respecteert. Enkel voertuigen die daadwerkelijk als kampeervoertuig ingeschreven zijn, zijn toegelaten. Tijdelijk omgebouwde voertuigen met een matras erin zijn niet toegelaten! Caravans of campers die langer zijn dan 6m worden niet toegelaten. Er is GEEN elektriciteitsaansluiting voorzien. Auto’s zijn verboden op het terrein, behalve voor het positioneren van de caravan. Het algemeen campingreglement is eveneens van toepassing op de caravan- en camperzones. Dit betekent geen glas, vuurwerk, geluidsinstallaties, geen gas, geen overmatig middelengebruik, enz zie campingreglement voor de volledige lijst.

Verboden op de camping

Campers, caravans, auto’s, fietsen en aanhangwagens. Alleen tenten zijntoegestaan m.u.v de bezoekers die vooraf reserveerden voor een camper/caravanplaats.

Winkelwagentjes (enkel krui- en steekwagentjes die door de visitatiepoortjes kunnen rijden zijn toegestaan)

Glas of andere scherpe voorwerpen (ook geen glazen bokalen met etenswaren)

Tapinstallaties

Gasflessen

Geluidsinstallaties

Aggregaten, autobatterijen, stroomgroepen of generatoren

Huisdieren m.u.v blindengeleide honden voor personen met een visuele handicap

Drugs of andere verdovende middelen of middelen die als drugs beschouwd kunnen worden

Het beklimmen en/of vernielen van hekken en/of andere installaties of structuren

Graffiti, confetti, partyproppers, glitters, enz

Kleding die als uitdagend of provocerend kan overkomen en fluo-jasjes

Handel in waren van welke strekking dan ook zonder toestemming van de organisatie

Het storend onder invloed zijn van eender welke drugs of middelen (inclusief alcohol of medicatie)

Droogijs

Brandgangen of nooduitgangen te versperren, indien dit wel het geval is, is de organisatie vrij om dit materiaal te verplaatsen omwille van veiligheidsredenen

Flyers of posters plakken van andere evenementen zonder toestemming van de organisatie

Volg steeds de richtlijnen van de campinghosts, security en hulpdiensten op. In geval van discussie heeft de campinguitbater het laatste woord. Gebruik je gezond verstand en breng anderen niet in gevaar!

Volg bij het plaatsen van je tent steeds de instructies van campinghosts en hou de nooduitgangen, paden voor hulpdiensten en doorgangen vrij. Hou je hieraan, anders kun je je tent twee keer opzetten! Foutief geplaatste tenten kunnen door de campinghosts verplaatst worden zonder toestemming van de eigenaar. Hou ten allen tijde de brandwegen vrij. Tenten die op de brandweg staan worden zonder verwittiging verplaatst. De tent van de bezoeker is geen woning en kan door de organisatie ten allen tijde doorzocht worden (of laten onderzoeken) ter controle op de naleving van dit reglement.

De campingbezoeker verblijft geheel op eigen risico op het terrein. De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen, materiële of lichamelijke schade.

Het is verboden om (op het kampeerterrein aangekochte) alcohol mee te nemen buiten het kampeerterrein.

Wanneer je als bezoeker bovenstaande regels overtreedt, verlies je het recht om op de camping te verblijven zonder restitutie van enige gelden.

De organisatie houdt zich het recht voor om op elk moment wijzigingen aan dit reglement door te voeren.

Routebeschrijving

Ligging aan de Bevegemse Vijvers

Het festivalterrein van Rock Zottegem ligt aan het stedelijk sportcomplex ‘Bevegemse Vijvers’.

GPS: Kastanjelaan – Zottegem

Parkings

Hoofdparking:

Parking – OCMW-campus
: Deinsbekestraat

Er is ruime en gratis parkeergelegenheid.

Met de wagen via E40: Oostende - Brussel

Neem afrit 17 Wetteren richting Zottegem (N42).
Rij de zes volgende kruispunten met verkeerslichten voorbij en sla daarna aan het rondpunt rechts af (Langestraat).
Volg deze straat tot aan de parking van de OCMW-campus (Deinsbekestraat).

Met de wagen via E40: Brussel - Oostende

Neem afrit Erpe-Mere/Zottegem richting Zottegem.
Na +/- 10 km komt u aan Kruispunt ‘De Vos’ in Oombergen (Zottegem). Sla linksaf (Europaweg of N42) richting Geraardsbergen.
Rij de twee volgende kruispunten met verkeerslichten voorbij en sla daarna aan het rondpunt rechts af (Langestraat).
Volg deze straat tot aan de parking van de OCMW-campus (Deinsbekestraat).

Met de trein

Het NMBS-station van Zottegem bevindt zich op 15 min. wandelafstand van het festivalterrein. De NMBS legt geen extra treinen in. De normale uurregeling blijft dus behouden.

Met de fiets

Het festivalterrein is makkelijk bereikbaar met de fiets. Je kan je fiets kwijt vlakbij de ingang.

Toegankelijkheid

Samenwerking met Dito vzw

Onbeperkte festivalitis; ook mensen met een beperking zijn fervente festivalbezoekers. Dito en Rock Zottegem slaan opnieuw de handen in elkaar om de festivalbeleving voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo komt er in de festivaltent opnieuw een aangepast en verhoogd podium voor rolstoelgebruikers of mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn. In de nabijheid van dit podium is er ook een toegankelijk toilet aanwezig. Er wordt ook ADL-assistentie voorzien (bij toiletgebruik, bij het eten, drinken,…).Op de infostand van Dito kunnen de festivalgangers terecht met alle mogelijk vragen over dienstverlening naar mensen met een beperking.

We besteden ook extra aandacht aan het comfort om je dorst te lessen. Rock Zottegem werkt samen met de gebruiksvriendelijke app Swipedrinks om de aankoop van drankbonnen en drankbestellingen cashvrij af te rekenen.

Aanvullend kunnen drankbonnen aangekocht worden via Dito-vrijwilligers rond en op het toegankelijke podium. Bestellingen kunnen vanop het aangepaste podium doorgegeven worden aan de aanpalende toog.

Toegankelijk terrein

Er is een rolstoelvriendelijke toegang tot de festivalweide. Vrijwilligers van Dito maken minder mobiele bezoekers wegwijs op het terrein.

We besteden ook extra aandacht aan het comfort om je dorst te lessen. Rock Zottegem werkt samen met de gebruiksvriendelijke app Swipedrinks om de aankoop van drankbonnen en drankbestellingen cashvrij af te rekenen.

Aanvullend kunnen personen met een verminderde mobiliteit drankbonnen aankopen via Dito-vrijwilligers rond en op het toegankelijke podium.

Toegankelijk podium

In de festivaltent komt er opnieuw een aangepast en verhoogd podium voor rolstoelgebruikers of mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn. In de nabijheid van dit podium is er ook een toegankelijk toilet aanwezig. Drankbestellingen kunnen vanop het aangepaste podium doorgegeven worden aan de aanpalende toog.

Aangepast toilet

Rock Zottegem zorgt voor een aangepast toilet.

Overige info

Apotheker

Op vrijdag- en zaterdagavond zal er een extra wachtdienst voorzien worden bij de apothekers in het kader van Rock Zottegem.
Er worden 10 parkeerplaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers, vlakbij de ingang van het festivalterrein.

Foto & Film opnames

Festivalgangers kunnen mogelijk gefilmd of gefotografeerd worden op of rond het Rock Zottegem terrein.

Begin niet te vroeg: -16 geen alcohol, -18 geen sterkedrank

Jongeren drinken beter geen alcohol. Ze zijn gevoeliger voor de effecten en kunnen er minder goed mee omgaan dan volwassenen. De wet van december 2009 die alcoholverkoop aan jongeren onder de zestien verbiedt, zet deze doelstelling kracht bij. Sinds 2011 sensibiliseert en informeert de nationale campagne ‘Begin niet te vroeg’ jongeren en hun ouders. Aan de verkoperszijde richtte de campagne zich voornamelijk tot de supermarkten en winkels waar jongeren vaak alcohol kopen. In 2014 werd de campagne uitgebreid naar de horecasector.