Main stage

Vrijdag 7 juli

Koop je tickets hier

Videos

Biografie

Op vrijdag 7 juli zakt de Australische band Wolfmother af naar Crazytown. Geïnspireerd door Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath richtte zanger en gitarist Adrew Stockdale in 2000 samen met bassist Chris Ross en drummer Myles Heskett de band op. De debuut-ep ‘Wolfmother’ was een schot in de roos en vond gemakkelijk zijn weg naar de Australische radiostations. Al snel leerde ook het festivalpubliek de band kennen. In 2006 kwam de internationale doorbraak als support act van Pearl Jam’s Europa Tour. Hetzelfde jaar volgenden oa. een ijzersterk concert op Rock Werchter en Pinkpop.

Na enkele nieuwe wissels binnen de band en een break waarbij Adrew Stockdale kort proefde van een solo-carrière door de band opnieuw op eind 2013. Inmiddels zijn we alweer vier albums verder sinds het titelloze monsterdebuut en spelen de Grammy-winnaars uit Australië nog altijd in volle zalen over de hele wereld. Ze werden persoonlijk uitgenodigd om het podium te delen met rockiconen als AC/DC en Guns n’ Roses en mochten optreden tijdens de opname van Led Zeppelin in de UK Music Hall of Fame.

Sindsdien doet Wolfmother waarvoor het bekend is: scherpe, fijne gitaarriffs in de vorm van rake stoner-rock met een psychedelische twist. Op vrijdag 7 juli zakken ze voor het eerst af naar ROCK ZOTTEGEM voor een dampend rockconcert zoals we dat van hen gewend zijn. Maak jullie klaar om mee te rocken op instant klassiekers als ‘Woman’, ‘Mind’s Eye’ en ‘Joker And The Thief’.

Socials