Algemeen reglement Rock Zottegem

Tickets

Tickets worden noch terugbetaald, noch omgewisseld. Ook niet bij gewijzigd programma. Tickets mogen niet gebruikt worden voor commerciële of promotionele doeleinden.

Verboden voorwerpen

Op het festivalterrein zijn volgende zaken verboden: flessen (zowel glas als plastic), blikjes, scherpe of gevaarlijke voorwerpen, wapens, alcoholische dranken, laserpennen, bandopnemers en professionele camera`s.

Wel toegelaten zijn geleidehonden voor mensen met een visuele handicap, boterhammen, inschuifbare paraplu’s zonder pin (géén parasols), plastiek en dekens om op te zitten/liggen, zonnecrème, flesjes parfum en deodorant.

Veiligheidsmaatregelen: controle aan ingang

Bij het betreden van het terrein kan je rechtmatig afgetast worden. Bij weigering wordt de toegang tot het terrein verboden.

Rugzak & handtas verbod

Sinds 2016 geldt er op Rock Zottegem een rugzak en handtas verbod op het festivalterrein!

Brandstichting

Het verbranden van papier of afval is ten strengste verboden op het festivalterrein. Je brengt er niet alleen jezelf maar ook de andere festivalgangers mee in gevaar.

Reclame voeren is verboden

Op en rond het festivalterrein (ook op de camping en de openbare weg) is het ten strengste verboden flyers of ander promotioneel materiaal te verdelen. Voor andere festivals voorzien wij wel affichage borden. Aanvragen tot promotie dienen vooraf aangevraagd te worden via de contactpagina van Rock Zottegem. Na goedkeuring zijn zij zelf verantwoordelijk voor het vooraf ophangen van de affiches.

Drug gebruik & verboden wapens

Wanneer bezoekers gevat worden met drugs of verboden wapens, zal de politie verwittigd worden die een proces-verbaal zal opstellen. De boete zal onmiddellijk moeten betaald worden, de security zal het toegangsbandje afnemen en de toegang tot het festival-en kampeerweide ontzeggen.

Camping

Campingreglement

Algemeen campingreglement Rock Zottegem

Dit campingreglement geldt als ‘huishoudelijk reglement’ op de festivalcamping van Rock Zottegem Eenieder die een campingticket koopt verklaart zich daardoor akkoord met onderstaand campingreglement.
De camping gaat open op vrijdag om 13.00u en je moet het terrein verlaten voor zondag om 12.00u

Als bezoeker kan je vooraf gefouilleerd worden. De toegang wordt geweigerd aan degene die zich hier niet aan onderwerpt, zonder recht op restitutie van enige gelden.

Alleen personen met een geldig campingbandje worden toegelaten op de camping. De camping is strikt verboden voor personen onder de 16 jaar.
Campingbezoekers moeten zich melden aan één van de kassa’s aan de ingang van het campingterrein. Daar kan a.d.h.v. je identiteitskaart je leeftijd worden gecontroleerd.

Elke kampeerder is verplicht om, bovenop de toegangsprijs, 5 EURO milieuborg te betalen. Deze borg krijg je terug als je een gevulde vuilniszak inlevert bij het Trashpoint. Je zal na het betalen van de milieuborg deze vuilniszak ontvangen.

Als kampeerder kan je gebruik maken van de volgende diensten: toiletten, douches, stromend water, elektriciteitspunt, enz. Voor sommige diensten moet apart worden bijbetaald. Er is geen stroomvoorziening voor de campingbezoekers aan de tenten.

Volg steeds de richtlijnen van de campingstewards, security en hulpdiensten op. In geval van discussie heeft de campinguitbater het laatste woord. Gebruik je gezond verstand en breng anderen niet in gevaar!

Volg bij het plaatsen van je tent de instructies van de campingstewards en houdt nooduitgangen, paden voor hulpdiensten en doorgangen vrij. Hou je hieraan, anders kun je twee keer je tent opzetten! Foutief geplaatste tenten kunnen door de campingstewards verplaatst worden zonder toestemming van de eigenaar.
Houdt ten allen tijde de brandwegen vrij. Tenten die op de brandweg staan worden zonder verwittiging verplaatst.

De campingbezoeker verblijft geheel op eigen risico op het terrein. De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele lichamelijke of materiële schade.

De tent van de bezoeker is geen woning, organisatie mag ten allen tijde een tent (laten) doorzoeken ter controle op de naleving van dit reglement.
Wanneer je als bezoeker bovenstaande regels overtreedt, verlies je het recht om op de camping te verblijven zonder restitutie van enige gelden.

Ligging, openingsuren & sluitingsuren

Op 100m van het festivalterrein ligt de Rock Zottegem festivalcamping. Hier kampeer je op het malse gras, onder de bomen en tussen de Boterbloemen. Ideaal om uit te rusten na een intensieve festivaldag. De camping opent zijn deuren op vrijdag vanaf 13u en we sluiten op zondag tegen 12u.

Camping tickets

Meer info volgt

Faciliteiten

Douches: Op de Rock Zottegem camping kan je met heerlijk warm water douchen. De douches zijn gratis en permanent geopend.

Toiletten: De toiletten staan centraal op de faciliteitenzone, worden door de campinguitbater onderhouden en beschikken over toiletpapier.

Wasbakken: Scheren, tanden poetsen, je kookpot uitwassen, enz. kan je aan de wasbakken. Het gebruik is gratis en het onderhoud gebeurt door de campinguitbater.

Kook-stek: Omwille van de veiligheid is open vuur tussen de tenten verboden. Om te koken of barbecueën ben je van harte welkom op de “kook-stek”. Hier staan tafels en banken, de bar is vlakbij en wij zorgen voor een sfeervol achtergrondmuziekje.

Ontbijt: Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Boterkoeken en chocolade broodjes worden ter plaatse vers gebakken. Spek met eieren en boerenbrood, vers fruitsap en een stevige kop koffie… Je kater zal al weg zijn voor hij nog maar op zijn poten staat!

BlikkenBar: Aan de blikkenbar kan je permanent gekoelde blikken kopen. 1 blik = 1 drankbon.
Sleur niet met je bier en maak toch plezier! Op vrijdag van 15u-16u HAPPY HOUR: 5€/sixpack Maes!

Trashpoint: Help ons om de Rock Zottegem camping netjes te houden. Aan de kassa van de camping zal je 5 Euro milieuwaarborg moeten betalen. In ruil daarvoor krijg je een vuilniszak + trashcard. Gooi een heel weekend al je afval in die vuilniszak en hou de camping proper. Wanneer je de volle vuilzak + het trashcard afgeeft aan de infostand krijg je de 5 EURO milieuwaarborg terug.

Stroomvoorziening: Er is geen stroomvoorziening voor de campingbezoekers aan de tenten.

Verboden op de camping

 • Campers, caravans, auto’s, fietsen en aanhangwagens. Alleen tenten zijn toegestaan, m.u.v. bezoekers die een speciaal camperticket hebben.
 • Winkelwagentjes (enkel krui- en steekwagentjes die door de visitatiepoortjes kunnen rijden zijn toegestaan)
 • Glas of andere scherpe voorwerpen (ook geen glazen bokalen met etenswaren)
 • Tapinstallaties (zelftappende vaatjes van 5L mogen wel)
 • Gasflessen (enkel de kleinste maat (inhoud max. 250g) is toegestaan)
 • Geluidsinstallaties
 • Open vuur tussen de tenten (barbecue of kleine gasvuurtjes kunnen enkel op de barbecue-zone)
 • Aggregaten, autobatterijen, stroomgroepen of generatoren
 • Huisdieren m.u.v. blindengeleide honden voor personen met een visuele handicap.
 • Drugs of andere verdovende middelen of middelen die als drugs kunnen gebruikt worden
 • Wapens of zaken die als wapen kunnen gebruikt worden
 • Het beklimmen en/of vernielen van hekken en/of andere installaties of infrastructuren
 • Graffiti, confetti, partypoppers, enz.
 • Kleding die als uitdagend of provocerend kan overkomen en fluo-jasjes
 • Handel in waren van welke strekking dan ook zonder toestemming van de organisatie
 • Het storend onder invloed zijn van eender welke drugs (inclusief alcohol of medicatie)
 • Droogijs
 • Brandgangen of nooduitgangen te versperren. Indien dit wel het geval is, is de organisatie vrij om dit materiaal te verplaatsen omwille van veiligheidsredenen.
 • Flyers of posters te plakken van andere evenementen zonder toelating van de organisatie

Mobilehomeplaats

Zin om er een échte kampeertrip van te maken? Dat kan!
Koop gewoon een campingticket en reserveer je mobilehomeplaats via charlotte@festicamp.be(*)

Het vak is 4m op 6m, tenten bijplaatsen mag zolang je maar binnen je vak blijft. Let op! De mobilhomes staan op een verharde ondergrond.
De plaatsen zijn centraal geleden vlak bij de vernieuwde foodzone.
Reserveer snel je ticket want de plaatsen zijn beperkt!

(*) Zonder bevestiging van de reservatie is het niet mogelijk de camping met een mobilhome te betreden.

Route beschrijving

Ligging aan de Bevegemse Vijvers

Het festivalterrein van Rock Zottegem ligt in het landelijke Zottegem – de Poort van de Vlaamse Ardennen – en grenst aan het zwembad en de stedelijke sport- en fuifzaal (De Bevegemse Vijvers).

GPS: Kastanjelaan – Zottegem

Parkings

Volg de pijlen om de hoofdparkings te bereiken:

Parking A:
de stationsparking (Lyceumstraat)
Parking B: de parking van het OCMW (Deinsbekestraat)

Er is ruime en gratis parkeergelegenheid.

Met de wagen via E40: Oostende - Brussel

 • Neem afrit 17 Wetteren richting Zottegem (N42).
 • Rij de zes volgende kruispunten met lichten voorbij en sla daarna aan het rondpunt rechts af (Langestraat).
 • Volg deze straat tot aan de stationsparking (Lyceumstraat) en de parking van het OCMW (Deinsbekestraat).

Met de wagen via E40: Brussel - Oostende

 • Neem afrit Erpe-Mere/Zottegem richting Zottegem.
 • Na +/- 10 km komt u aan een groot kruispunt ‘De Vos’ in Oombergen. Neem hier links (Europaweg of N42) richting Geraardsbergen.
 • Rij de twee volgende kruispunten met lichten voorbij en sla daarna het eerstvolgende kruispunt rechtsaf (Langestraat).
 • Volg deze straat tot aan de stationsparking (Lyceumstraat) en de parking van het OCMW (Deinsbekestraat).

Met de trein

Het NMBS-station van Zottegem bevindt zich op 15 min. wandelafstand van het festivalterrein. De NMBS legt geen extra treinen in. De normale uurregeling blijft dus behouden.

Met de fiets

Het festivalterrein is makkelijk bereikbaar met de fiets. Je kan je fiets kwijt vlakbij de ingang.

Overige info

Apotheker

Op vrijdag- en zaterdagavond zal er een extra wachtdienst voorzien worden bij de apothekers in het kader van Rock Zottegem.

VFG

Ook mensen met een beperking kijken mee VFG en Rock Zottegem slaan opnieuw de handen in elkaar. Elk jaar werkt Rock Zottegem samen met VFG om mensen met een beperking in ideale omstandigheden te kunnen laten genieten van het festival.

Zo komt er in de festivaltent opnieuw een aangepast en verhoogd podium voor rolstoelgebruikers of mensen die bijv. op krukken lopen. VFG geeft ook gratis ADL-assistentie (bij toiletgebruik, bij het eten, drinken,…). Op de infostand van VFG kunnen de festivalgangers terecht met alle mogelijk vragen over dienstverlening naar mensen met een beperking toe. Rock Zottegem zorgt dan weer voor toegankelijke toiletten.

Er worden 10 parkeerplaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers, vlakbij de ingang van het festivalterrein.

Foto & Film opnames

Festivalgangers kunnen mogelijk gefilmd of gefotografeerd worden op of rond het Rock Zottegem terrein.

Verloren voorwerpen

Bent u iets verloren op het festival? Raadpleeg ons algemeen contactformulier

Begin niet te vroeg: -16 geen alcohol, -18 geen sterkedrank

Jongeren drinken beter geen alcohol. Ze zijn gevoeliger voor de effecten en kunnen er minder goed mee omgaan dan volwassenen. De wet van december 2009 die alcoholverkoop aan jongeren onder de zestien verbiedt, zet deze doelstelling kracht bij. Sinds 2011 sensibiliseert en informeert de nationale campagne ‘Begin niet te vroeg’ jongeren en hun ouders. Aan de verkoperszijde richtte de campagne zich voornamelijk tot de supermarkten en winkels waar jongeren vaak alcohol kopen. In 2014 werd de campagne uitgebreid naar de horecasector.