Mainstage

Vrijdag 8 juli 2022

21:40 – 22:50

Koop je tickets hier!

Videos

Over Triggerfinger

Triggerfinger maakt rockmuziek die ergens tussen Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin in zit. Het Belgische drietal brengt in 2004 het titelloze debuut uit en vier jaar later ligt de opvolger What Grabs Ya in de winkels. In 2012 scoort de band een nummer 1 hit met een akoestische versie van ‘I Follow Rivers’ van Lykke Li. Met Ruben Block op gitaar en zang, Mario Goossens en Paul ‘Lange Polle’ van Bruystegem op bass maakt dit drietal keiharde gitaarmuziek. Rock met een hoofdletter ‘R’ uit Antwerpen, België.

Triggerfinger heeft voordat het debuutalbum uit is reeds een behoorlijke reputatie opgebouwd bij onze zuiderburen. De heren zetten een ongelooflijk harde, maar minstens net zo indrukwekkende live-show neer. Dat energieke gevoel proberen de mannen op hun debuutplaat vast te leggen. En dat lukt ze, want het titelloze album krijgt lovende kritieken.
Om het échte live-gevoel over te brengen maken de mannen tussendoor nog een live-album. Maar het duurt bijna vier jaar totdat er weer een nieuw album van Triggerfinger af is. In 2008 is het zo ver en ligt What Grabs Ya in de winkels. Wederom smult de pers van het album en zo scoren ze optredens op de grote festivals in Europa.

Na een succesvolle festivalseizoen in 2010 duikt het drietal de legendarische Sound City Studios in Los Angeles in om het derde studio-album op te nemen. Deze plaat draagt de titel All This Dancin’ Around. In november 2010 komt het album in de winkels te liggen; de eerste gelijknamige single komt al ruim een maand eerder uit.
Triggerfinger komt in maart 2014 met een nieuw album getiteld By Absence of the Sun. Voor de opnames trekken Mario, Ruben en Lange Polle naar Los Angeles. De eerste single van de plaat heet ‘Perfect Match’. In 2018 volgt ‘Colossus’. Het album bevat de stevige single ‘Flesh Thight’ met killer gitaarriffs, breezy melodieën, feestelijke glamrock en een breinbrekende productie.

In 2012 speelde Triggerfinger voor een uitzinnige Crazy Main op ROCK ZOTTEGEM. Dat doen ze dit jaar ongetwijfeld nog eens na. Niet te missen!