Mainstage

Zaterdag 9 juli 2022

20:35 – 21:40

Koop je tickets hier!

Videos

Over Tourist LeMC

Tourist LeMC, vaak kortweg Tourist genoemd, is de artiestennaam van Johannes Faes. Een Belgische hiphop- en kleinkunstartiest die in het ‘Antwaarps’ zijn muziek brengt. Als Antwerps stadstroubadour vinden we in zijn muziek ook wel invloeden terug uit de reggae, kleinkunst en folk.

Op 23 december 2010 verschijnt zijn debuutalbum ‘Antwerps testament’. Hierop staan onder andere ‘Triestige plant’, een samenwerking met de Antwerpse groep Katastroof. In 2012 bereikt Tourist de finale van Humo’s Rock Rally. Kort daarna schopt zijn eerste single ‘Liefde liefde’ het tot hotshot op Studio Brussel. In 2014 bracht Tourist LeMC twee ep’s uit in aanloop van het nieuwe album ‘En Route’ dat begin 2015 verschijnt.

In 2016 komt Tourist met ‘Horizon’ op de proppen. In augustus 2016 staat het nummer gedurende 21 weken op de eerste plaats in de Vlaamse top 50 van Ultratop, een absoluut record. In november 2018 kwam het derde album ‘Wij begrijpen mekaar’ uit. Net zoals ‘En route’ werd deze plaat geproduceerd door Youssef Chellak. Een maand nadat het in de rekken ligt, wordt het album goud. De single ‘Spiegel’, waarvan Raymond Van Het Groenewoud het refrein zong, bleef 19 weken op één staan. In 2019 leverde Tourist met ‘Ubuntu’ het campagnelied voor 11.11.11, het werd grijsgedraaid op alle grote radiozenders in Vlaanderen. Wat volgt: een uitverkocht Sportpaleis, platina voor ‘Wij begrijpen mekaar’, vier MIA’s, The Voice van Vlaanderen en Liefde voor Muziek. Op 2 april 2021 komt Tourists vierde plaat ‘Niemandsland’ uit, die haalt meteen nummer 1 in de Vlaamse albumlijst.

ROCK ZOTTEGEM is heel erg tevreden om voor het eerst Tourist LeMC te mogen verwelkomen op de Crazy Main. Zaterdag 9 juli wordt genieten.