Mainstage

Vrijdag 8 juli 2022

23:30 – 00:40

Koop je tickets hier!

Videos

Over Bazart

Héél erg straf. Na een uitverkochte AB in mei 2016, zegetochten langs de grootste zomerfestivals van het land en nog twee uitverkochte AB’s begin oktober 2018, verkocht Bazart de Lotto Arena uit. Op één dag tijd. Mathieu Terryn, Simon Nuytten, Oliver Symons en co beslisten om een extra concert in de Lotto Arena aan de agenda toe te voegen. Een ideale  opwarmer voor een spetterende doortocht op ROCK ZOTTEGEM 2017. Dat was een concert om te onthouden.

Bazart. Enfants terribles met een blanke pit. Hedendaagse, donkere, dromerige en Nederlandstalige indiepop. En Vlaanderen zat er duidelijk op te wachten. In een paar maanden tijd wisten ze zich tot absolute publiekslieveling te ontpoppen. Ze haalden de mosterd bij Spinvis en Gorky, maar wisten al snel hun eigen stempel te drukken.

Op enkele maanden tijd bezorgde Bazart muziekminnend Vlaanderen kippevel met singles als ‘Goud’, ‘Tunnels’ en ‘Echo’. ‘Is er plaats voor mij?’, vraagt Mathieu Terryn zich af op zijn debuutplaat ‘Echo’ met Bazart! Het zal wel zijn! Op ROCK ZOTTEGEM natuurlijk! Het catchy ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ heeft zich genesteld in de harten en hoofden van menig muziekliefhebber. En dat is bij ons niet anders. De mannen van Bazart mogen al zeven MIA’s op de schouw zetten. Op 4 juni 2021 kwam het langverwachte derde album ‘Onderweg’ uit. Eerder waren de nummers ‘Alles of niets’, ‘Denk maar niet aan morgen’ en ‘Anders’ al verschenen als single. Ze eindigden allemaal hoog in de Vlaamse Top 50.

Bazart is geniaal en het optreden in 2017 op ROCK ZOTTEGEM staat nog het hoofd van menig muziekliefhebber geprent. Dat doen ze dit jaar op vrijdag 8 juli gewoon nog eens lekker opnieuw. Er is plaats voor jou, Bazart! Wij zijn er helemaal klaar voor!